Start programmeren met Cubetto!

Cubetto laat kinderen vanaf 3 jaar kennismaken met programmeren!


Deze vriendelijke houten robot maakt spelenderwijs leren programmeren mogelijk voor kinderen vanaf 3 jaar oud. Door de kleurrijke blokken in het speelbord te plaatsen laat je de Cubetto de door jou bepaalde route rijden. De eerste robot voor elk kind wordt geprogrammeerd door te spelen met kleurrijke delen, en niet digitaal via de computer. Er worden geen letters gebruikt dus iedereen kan meedoen, zonder te hoeven lezen. Het helpt kinderen om echt te leren programmeren door avontuurlijke verhalen te bedenken dankzij de Cubetto wereldkaart speelmat. Help Cubetto om zijn weg te vinden. Bepaal de route door de blokken in de juiste volgorde te plaatsen. Cubetto voert de stappen uit, en volgt de route die jij hebt bepaald.

Workshop ‘Robots in de Onderbouw’

 

Programmeren op school is écht niet alleen maar voor de oudere kinderen op school. Het is juist belangrijk al op jonge leeftijd te beginnen met het inzetten van de zogenaamde ‘21e-eeuwse vaardigheden’. En daar kunnen robots heel goed bij helpen!

 

Wat gaan we doen?

Je gaat leren hoe je de verschillende onderbouw robots inzet in de klas. We gaan aan de slag met een breed aanbod en geven je lessen en handvatten mee om er de volgende dag meteen mee aan de slag te gaan in de klas!

 

Datum en plaats

Deze workshop vindt plaats op woensdag 6 mei 2020 op het kantoor van De Rekenwinkel aan het Jean Monnetpark 55 in Apeldoorn in onze trainingsruimte.

 

Programma

09.00-09.30 Inloop met koffie en thee

09.30-12.00 Aan de slag met Cubetto en Bee-Bot

12.00-12.45 Geheel verzorgde lunch

12.45-16.00 Aan de slag met Blue-Bot (en de Tactile Reader) Qobo en de Intelino Trein

 

Voor wie is de workshop bedoeld?

Deze workshop is bedoeld voor leerkrachten in de onderbouw van het basisonderwijs, ICT-coördinatoren, medewerkers bibliotheek en kinderopvang die graag aan de slag willen gaan met robotica in hun werk.

 

Inschrijven en kosten

Kosten voor deelname zijn €195 incl. BTW per persoon. Kom je met een collega? Dan krijgen jullie allebei 10% korting op de deelname prijs! Daarnaast ontvangt iedere deelnemer sowieso een gratis alfabet robotmat van stof, die exclusief bij De Rekenwinkel verkrijgbaar is!

Je kunt je inschrijven via onze website https://www.derekenwinkel.nl/onderbouwworkshop waarna we contact met je opnemen. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers. Wanneer er een week van tevoren niet minstens 6 deelnemers zijn, gaat de workshop niet door en zullen we je informeren. Je krijgt na deelname een factuur gemaild die binnen 30 dagen betaald dient te worden.

Uw gegevens

Uw organisatie

Inschrijven

* Verplichte velden

Powered by WebForms

Artikelen 1 tot 15 van 22 in totaal

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 15 van 22 in totaal

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

VOORWAARDEN VAN DE ACTIE

Tijdens de proefperiode is de Cubetto-robot de volledige verantwoordelijkheid van de bruikleengever. Als het product niet binnen 36 dagen na de leveringsdatum (proefdag 1) aan ons wordt geretourneerd, zullen we een factuur uitgeven. U ontvangt dan 15% korting op de standaardprijs. Deze factuur is bindend, tenzij er een andere overeenkomst wordt gesloten om de proef te verlengen.

Tijdens de proef moet het product worden behandeld volgens het beoogde gebruik in een educatieve (binnen)omgeving. Als het product beschadigd of verloren is, is het de verantwoordelijkheid van de klant om De Rekenwinkel te compenseren voor het verlies. Bij het terugzenden van het product moeten alle onderdelen in de originele verpakking worden verpakt.

Het aanbod is open voor scholen en instellingen. We behouden ons het recht voor om elke aanvraag voor een gratis proefperiode te weigeren, bijvoorbeeld verzoeken van particulieren en we behouden ons het recht voor om de aanbieding zonder kennisgeving te wijzigen.

Let op: u ontvangt een aantal e-mails van ons tijdens de gratis try & buy-periode. Deze e-mails bevatten essentiële informatie over uw gratis proefperiode van de Cubetto-robot. Om deze reden heeft deze e-mail geen afmeldoptie.