Toggle Nav

Leerplein Echnaton Almere

Voor het Echnaton in Almere mochten we aan de slag met een compleet leerplein van 4 lokalen en een docentenruimte, in totaal een ruimte van meer dan 600m²! We hebben uit mogen pakken met diverse geprinte vloeren, divers meubilair en ondersteuning bij de materialen. De dames die dit mede mogelijk hebben gemaakt op school vertellen over onze samenwerking:

"Dromen over onderwijs dat past bij onze leerlingen … actief & betekenisvol, zelf meer keuzes mogen maken binnen het huidige onderwijssysteem, docenten als expert en coach en ondernemende kinderen die klaar staan voor de toekomst met shiney eyes.

In 2021 kregen wij de ruimte om het praktijkvak in de onderbouw VMBO opnieuw vorm te geven door de impulsen vanuit Sterk Techniek Onderwijs. Met de collega’s zijn wij aan de slag gegaan en in relatief korte tijd is er een vier uurs vak ontstaan met de naam Doen & Ondernemen. Wij hebben deze vier uur vormgegeven vanuit het principe van onderzoekend en ontwerpend leren waarbij de leerlingen in groepen van 3 de 7 stappen doorlopen tijdens het werken aan hun zelfgekozen opdracht. De opdrachten zijn gemaakt door de docenten vanuit de werelden van Food & Health, Technology & Design, Science & Innovation en Techniek & Engineering. Bij dit mooie concept hoorde ook een andere leeromgeving. In samenspraak met Klaas Kuperus van Eduwinkel is er een leeromgeving ontstaan die het wow-gevoel bij iedereen oproept. Prachtige visuals, mooie ontwerpen op de vloeren en praktisch meubilair hebben ons leshuis een compleet andere look gegeven. Het paradepaardje van onze school!

Inmiddels hebben wij een jaar gedraaid en het is echt fantastisch om te zien en ervaren dat leerlingen en collega’s met plezier aan het werk zijn binnen dit nieuwe vak in deze aansprekende leeromgeving. Wij zijn klein en voorzichtig begonnen en groot geeindigd. Van heel gestructureerd naar een keuze uit 40 opdrachten. Natuurlijk hebben wij ook de dalen van dichtbij gezien maar door te blijven praten met elkaar en de leerlingen, op zoek te blijven gaan naar de beste oplossing heeft het onze stoutste dromen overtroffen. In het nieuwe schooljaar staat de verdieping in de opdrachten op de planning, de doorlopende lijn naar de leerbedrijven in onze bovenbouw en het binnen halen van bedrijven voor opdrachten en expertise. Iedereen is welkom om onze droom met eigen ogen te komen bekijken."

Marlies Haukes & Karin van Strijdonck, ASG Echnaton Almere

Ook een inspirerende leeromgeving op school bouwen? Neem eens contact op voor de mogelijkheden! Bel ons op 055-3017730 of mail naar info@eduwinkel.nl.