Toggle Nav

OntdekPunt Meester Sander in Meppel

OntdekPunt Meppel is een initiatief van Stichting KindPunt Meppel en MeesterSander.nl. Samen met Sander hebben wij twee fantastische lokalen ingericht in een voormalige basisschool in Meppel. In deze lokalen gaan kinderen en volwassenen aan de slag met Techniek en Technologie. Vanaf het schooljaar 2022/2023 is OntdekPunt officieel in gebruik.

Alle kinderen op de scholen van Stichting KindPunt en Plus Kinderopvang krijgen les in deze lokalen. Zij gaan aan de slag met techniek en digitale geletterdheid, zodat zij enthousiast worden gemaakt voor techniek en klaar zijn voor een digitale toekomst.

Op vrijdagmiddag en zaterdagochtend kan iedereen uit de buurt langs komen om lekker te klooien. Jonge kinderen gaan aan de slag met hout of met LEGO. Tieners krijgen de ruimte om hun eigen project te draaien en volwassenen zijn natuurlijk ook welkom om zelfs iets te maken of samen met hun (klein)kinderen aan de slag te gaan. Op deze momenten is er hulp beschikbaar en kan iedereen op zijn eigen niveau klooien. Er zijn kant-en-klare projecten beschikbaar, maar er is ook ruimte om zelf aan de slag te gaan met bijvoorbeeld hout bewerken, 3D printers en de lasersnijder.

OntdekPunt Meppel is het bruisende hart van De Spil. Een centrum voor onderwijs, zorg en meer.