Toggle Nav

Studiemiddag Digitale Geletterdheid

Speciaal voor leerkrachten uit het primair onderwijs organiseren we een studiemiddag volledig gewijd aan digitale geletterdheid. Een extra bonus voor de deelnemers: iedereen krijgt de kans de gebruikte robots tot de zomervakantie gratis uit te testen in de klas!

 

Openingslezing door Felienne Hermans: Een Diepe Duik in de Wereld van Programmeren en Hedy
Felienne Hermans werkt op het snijvlak van computertechnologie en menselijk denken. Toen zij in 2012 programmeerlessen aan kinderen ging geven, bleek dat moeilijker dan gedacht. Om beter te begrijpen hoe ze kinderen kon leren programmeren verdiepte ze zich in cognitieve wetenschappen. Ze maakte er haar onderzoeksonderwerp van en schreef er een boek over.

Haar boek ‘The Programmer’s Brain – What every programmer needs to know about cognition’, legt uit hoe je zelf gemakkelijker een nieuwe programmeertaal aanleert, maar ook hoe je het cognitieve proces bij anderen beter kan begeleiden.

Hedy: een graduele programmeertaal voor kinderen.
Als kinderen leren programmeren, beginnen ze vaak met een toegankelijke blokkentaal, zoals Scratch. Als ze verder willen komen willen ze meestal overstappen na een teksttaal zoals Python, maar die zijn voor de leeftijdsgroep 10 tot 14 vaak nog te complex. Felienne Hermans ontwikkelde daarom de programmeertaal Hedy die een brug vormt tussen blokken en tekst. Hedy wordt inmiddels wereldwijd door duizenden docenten gebruikt in hun klas en is vertaald in 29 talen. In deze sessie legt Felienne uit hoe ze tot het idee van Hedy kwam, hoe het werkt en hoe jij er zelf mee kan werken. Na deze sessie kan jij als docent dan ook zelf met Hedy aan de slag in jouw klas.

Interactieve Workshops om je skills te verdiepe
Na de inspirerende lezing van Felienne kun je deelnemen aan diverse hands-on workshops:

  • Programmeren met Hedy: Stap in de wereld van programmeren met een taal die speciaal is ontwikkeld voor educatieve doeleinden.
  • Virtual Reality in het onderwijs: Creëer je eigen VR-wereld en ontdek hoe deze technologie kan worden ingezet als krachtig leerinstrument.
  • Programmeren met robots: Experimenteer met verschillende robots en leer hoe deze technologieën kunnen worden geïntegreerd in jouw lessen.
  • Media in de klas: Verken de impact van video en hoe je deze media optimaal gebruikt voor onderwijsdoeleinden.
  • AI in het onderwijs: Krijg inzicht in hoe kunstmatige intelligentie kan dienen als een versneller van gepersonaliseerd leren.


Exclusieve Aanbieding: Gratis robots voor in de klas tot de zomervakantie
Een unieke kans die we aanbieden aan alle deelnemers is de mogelijkheid om tot de zomervakantie gratis een set robots te lenen. Deze robots zijn een fantastische tool om de principes van programmeren en technische interactie spelenderwijs te introduceren in de klas.

Praktische Informatie
Doelgroep: Leerkrachten basisonderwijs (groep 1 t/m 8) en ICT coördinatoren
Locatie: OntdekPunt Meppel, Gebouw De Spil, K.P. laan 22 in Meppel
Tijd: 14:00 tot 17:00 uur
Datum: Woensdag 26 juni 2024

Wat is OntdekPunt Meppel?
Niet alleen de lezing en workshop geven inspiratie, ook de locatie heeft genoeg te bieden. OntdekPunt Meppel is een creatieve speel- en leeromgeving waar kinderen alles kunnen leren over techniek en technologie. Door middel van interactieve workshops en activiteiten stimuleren we de nieuwsgierigheid en creativiteit van jonge kinderen, waardoor leren niet alleen leuk, maar ook zeer boeiend is.

Koop een ticket voor deze middag
Verzeker je plaats en de kans om met een robotset naar huis te gaan door je snel in te schrijven via de website van Meester Sander. Profiteer van de speciale groepskorting: schrijf je in met collega’s en ontvang 50% korting op elk tweede, derde en vierde ticket. Deze aanbieding maakt het nog aantrekkelijker om samen met je team deel te nemen aan deze waardevolle studiemiddag. Het is een uitstekende gelegenheid om gezamenlijk nieuwe kennis op te doen, ideeën uit te wisselen en geïnspireerd terug te keren naar jullie school. Zorg ervoor dat je deze kans niet mist en meld je team vandaag nog aan om samen de wereld van digitale geletterdheid te verkennen!

Kom naar deze inspirerende middag vol nieuwe technologieën en praktische tools, waar je niet alleen nieuwe vaardigheden ontwikkelt, maar ook meteen de middelen krijgt om deze in de praktijk te brengen. We zien je graag op 26 juni!