Toggle Nav

Technotheek ISW Westland

Voor ISW Naaldwijk hebben we een prachtige leeromgeving mogen ontwerpen en realiseren: de Technotheek Westland. Het ontwerp, levering meubilair én de keuze voor de materialen kwam grotendeels uit onze koker, met intensieve samenwerking met het team van ISW Naaldwijk. Eén van die pioniers is Astrid van der Zon. Zij vertelt hier zelf over hoe de Technotheek tot stand kwam en hoe de samenwerking met Eduwinkel ging:

"Ruim zeventien jaar heb ik gewerkt in het zeer speciaal onderwijs. Tijdens deze mooie jaren was ik altijd op zoek naar werkvormen en materialen waarbij leerlingen succeservaringen hadden. Bij deze zoektocht kwam sterk naar voren dat deze doelgroep leerlingen een zeer grote betrokkenheid toonde wanneer er tijdens de les gebruik gemaakt werd van een innovatief middel of een device. Leerlingen waren trots en blij! En ook leerlingen uit het regulier onderwijs worden blij van een rijke leeromgeving die aansluit op hun belevingswereld! Zo is mijn passie ontstaan voor technologie en innovatie in het onderwijs. Want als docent wil je toch altijd het beste uit een leerling naar boven halen?

Naast mijn eigen bedrijf, waarin ik mij vooral richt op de vier domeinen van digitale geletterdheid in combinatie met de 21e eeuwse vaardigheden en ik gastlessen verzorg op scholen waarbij docenten en leerlingen leren hoe zij digitale geletterdheid in kunnen zetten en gebruiken ben ik docent ontwikkelaar bij het ISW Vakcollege. Ik laat zien hoe je het onderwijs kunt verrijken én hoe je met innovatieve middelen bepaalde doelen binnen het onderwijs kunt behalen.

Samen met een aantal collega’s en Klaas van Eduwinkel heb ik de Technotheek Westland mogen ontwikkelen. Met name het aanschaffen van de materialen was een mooie, maar ook een verantwoordelijke taak. Er was veel geld beschikbaar gesteld door de overheid vanuit STO-gelden, maar het geld moest uiteraard wel goed doordacht uitgegeven worden. De grote vraag was bij ieder materiaal: “Waarom kopen we dit en hoe gaan we dit in het onderwijs inzetten?” Materialen moeten laagdrempelig ingezet kunnen worden en ze mogen zeker niet verstoffen in een kast!

Samen met Eduwinkel hebben we een goede keuze kunnen maken en een fantastische start kunnen maken. Het mooie resultaat van de Technotheek Westland is daarom ook terug te zien op de voorpagina van het Eduwinkel Magazine. Samen met mijn collega’s zijn wij enorm trots op het resultaat. En het allerbelangrijkste is natuurlijk dat alle leerlingen die de Technotheek bezoeken, blij zijn en uitgedaagd worden om op hun eigen niveau aan de slag te gaan!"

Astrid van der Zon - Expert digitale geletterdheid

Ook een inspirerende leeromgeving op school bouwen? Neem eens contact op voor de mogelijkheden! Bel ons op 055-3017730 of mail naar info@eduwinkel.nl.