https:www.eduwinkel.nl

Winkelwagen is leeg

Workshops

Dat wetenschap en techniek, rondom de 21e-eeuwse vaardigheden, inzetten in de klas steeds belangrijker wordt, daar is iedereen het wel over eens. Maar hoe doe je dat dan en waarmee? Wij hebben ondertussen de nodige ervaring opgedaan en delen deze graag met scholen die programmeren en coderen met robotica willen inzetten in de les. Onze ervaren trainers komen langs en demonstreren specifieke materialen of juist een hele leerlijn. Ideaal voor een studiedag, een projectweek of een open dag. Ook voor workshops met leerlingen ben je bij ons aan het juiste adres!

We zorgen altijd voor voldoende materialen en laten na afloop het gebruikte lesmateriaal achter. Wil je na de training of workshop zelf verder met de stof? Dan maken we meteen een passend voorstel voor jullie school voor de materialen die er nodig zijn.

Hieronder een greep uit ons aanbod trainingen. Mis je iets, neem dan eens contact op. We kunnen er vást een invulling aan geven!

Artikelen 1 tot 10 van 13 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
 1. Festo Bionic Workshop Pakket

  Festo Bionic Workshop Pakket

  Excl. BTW: € 908,26 Incl. BTW: € 1.099,00

  De Bionics Kit biedt leerlingen een fascinerende kans om op te gaan in de wereld van de bionica en kennis te maken met projectmatig, door de natuur geïnspireerd werken. Bionica is de link tussen biologie en technologie, waardoor de Bionica Kit een perfecte aanvulling is op ons integratieve STEM-onderwijsprogramma.

  Dit workshop pakket bestaat uit:

  Meer info
 2. Jaarlicentie Rekenwinkel App

  Jaarlicentie Rekenwinkel App

  Excl. BTW: € 61,98 Incl. BTW: € 75,00

  "Ziet er echt top uit! En ik vind het vooral heel handig dat je op je telefoon snel kunt kijken wat iets inhoudt. 's Avonds op de bank tijdens de reclames door, kun je makkelijk en snel je les / idee in je hoofd gaan vormen"

  Hij is er! De Rekenwinkel app, de meest uitgebreide database van lesmaterialen bij de bij ons verkrijgbare materialen, gewoon op je eigen smartphone, tablet of PC. Met onder andere  onze doorlopende leermethode robotica voor het basisonderwijs, extra (knutsel)materialen bij de Bee-Bot en Cubetto, onze uitgebreide lessen bij de lasersnijder en 3D printer en nog veel meer. Er is een single-user licentie en eentje voor de hele school. Zo kan iedereen er gebruik van maken.

  Naast materialen kun je informatie vinden over onze activiteiten, je aanmelden bij diverse webinars en vind je instructievideo's. Ben je op zoek naar lesmateriaal voor PO en/of VO? Zoek dan niet verder!

  Meer info
 3. Workshop Gaming: Bloxels (1 uur)

  Workshop Gaming: Bloxels (1 uur)

  Excl. BTW: € 99,13 Incl. BTW: € 119,95

  Leerlingen kunnen hun verbeeldingskracht de vrije loop laten met Bloxels! Onze workshop voor het basisonderwijs brengt de wereld van het gamen en het bouwen samen om een unieke en hands-on leerervaring te creëren. Leerlingen leren hoe ze hun eigen videogames kunnen maken met behulp van Bloxels, een innovatieve technologie die gebruik maakt van fysieke blokjes om digitale pixels te creëren. Met Bloxels kunnen leerlingen hun eigen personages, levels en verhalen creëren en delen met hun klasgenoten.

  Onze workshop is ontworpen om leerlingen te helpen bij het ontwikkelen van hun creativiteit, probleemoplossend vermogen en digitale vaardigheden. Boek vandaag nog een workshop en laat je leerlingen op een leuke en interactieve manier kennismaken met de wereld van gaming en technologie!

  Meer info
 4. Workshop Robotica: Cubetto (1 uur)

  Workshop Robotica: Cubetto (1 uur)

  Excl. BTW: € 99,13 Incl. BTW: € 119,95

  Ontdek de fascinerende wereld van coderen met de Cubetto robot! Onze workshop voor het basisonderwijs maakt gebruik van deze leuke en educatieve robot om leerlingen te leren hoe ze op een speelse manier kunnen programmeren. Met behulp van een eenvoudig te gebruiken interface en fysieke blokjes, kunnen leerlingen Cubetto door verschillende avonturen en uitdagingen laten navigeren. Door het ontdekken van de basisprincipes van coderen en logica, ontwikkelen leerlingen hun probleemoplossende vaardigheden en creativiteit.

  Onze workshop is ontworpen om leerlingen te helpen begrijpen hoe technologie werkt en hoe ze zelf de controle kunnen hebben over digitale systemen. Boek vandaag nog een workshop en laat je leerlingen kennis maken met de spannende wereld van programmeren en robotica!

  Meer info
 5. Workshop Robotica: Sphero Indi (1 uur)

  Workshop Robotica: Sphero Indi (1 uur)

  Excl. BTW: € 99,13 Incl. BTW: € 119,95

  Kom naar onze spannende workshop voor Sphero Indi en ontdek de wondere wereld van robotica en programmeren! Deze workshop is speciaal ontworpen voor leerlingen in de onderbouw van het primair onderwijs, dus iedereen is welkom om mee te doen, ongeacht je niveau van ervaring.

  Sphero Indi is een kleine, programmeerbare robot die kinderen helpt om spelenderwijs te leren programmeren. Met de Sphero Indi kun je je eigen avonturen creëren en de robot laten bewegen, van kleur veranderen en geluiden maken. Tijdens deze workshop zullen leerlingen leren hoe ze Sphero Indi kunnen programmeren om verschillende uitdagingen op te lossen en obstakels te overwinnen.

  Onze deskundige instructeurs zullen de leerlingen door de workshop begeleiden en ervoor zorgen dat iedereen een geweldige tijd heeft terwijl ze leren. De workshop is interactief en hands-on, dus leerlingen zullen actief deelnemen en zelfstandig leren. Na afloop van de workshop hebben de leerlingen een solide basis in de programmeerprincipes en een gevoel van trots en voldoening over wat ze hebben bereikt.

  Onze workshop voor Sphero Indi is een geweldige manier om leerlingen te laten kennismaken met de fascinerende wereld van robotica en programmeren. Het is ook een leuke manier om hun nieuwsgierigheid te stimuleren en hen te helpen hun creatieve en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen. Mis deze kans niet om je leerlingen te laten deelnemen aan deze leuke en educatieve ervaring!

  Meld je nu aan voor onze workshop voor Sphero Indi en laat je leerlingen leren en ontdekken op een manier die boeiend, interactief en leuk is! De workshop vindt plaats op jullie eigen locatie en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

  Meer info
 6. Workshop Solderen (CircuitMess)

  Workshop Solderen (CircuitMess)

  Excl. BTW: € 99,17 Incl. BTW: € 120,00

  "Ontzettend bedankt voor de workshop gisteren. De kinderen hebben er erg van genoten. Een van de leerlingen van groep 7, vertelde me zojuist dat ze het thuis nog verder heeft gebouwd. Ze hadden thuis een soldeerbout. Ze was helemaal trots."

  -Esther Sweebe, BS Het Talent

  Leren solderen op school lastig? Nee joh! Niet met ons duidelijke lesplan, complete materialen én een vakdocent die jullie komt helpen de workshop te geven. Wij zorgen voor de materialen, jullie voor de tijd en de ruimte (en koffie!). We gaan aan de slag met echte robotjes, die de leerlingen zelf in elkaar moeten zetten. Deze les is geschikt vanaf groep 6 van de basisschool.

  Vooraf aan de workshop ontvangen jullie een duidelijke presentatie als voorbereiding aan de les, zodat leerlingen de basis achter PCB's, weerstanden, LED's en meer al kunnen leren. Het maximum aantal per les is 25 leerlingen. De prijs van de les is voor de workshop. Daarnaast komt er per leerling €9.95 bij voor de Wacky Robot.

  Meer info
 7. Workshop Stop Motion met PixiMakey

  Workshop Stop Motion met PixiMakey

  Excl. BTW: € 123,93 Incl. BTW: € 149,95

  Beleef een avontuurlijke Stop-Motion Workshop met Piximakey!

  Stap in de fascinerende wereld van stop-motion en ontdek hoe je je eigen animaties kunt maken! Wil je met leerlingen vanaf groep 5 leren hoe je bewegende beelden kunt creëren? Dan is onze workshop stop-motion met Piximakey perfect voor jou. Tijdens deze boeiende workshop word je een echte animator. Met behulp van de Piximakey-koffer, knutselmateriaal, het speciale piximakey klei en een tablet met stop-motion software, leren de leerlingen stap voor stap hoe ze hun eigen magische verhalen tot leven kunnen brengen.

  Meer info
 8. Workshop: 3D Print Experience (dagdeel)

  Workshop: 3D Print Experience (dagdeel)

  Excl. BTW: € 409,09 Incl. BTW: € 495,00

  Graag willen starten met 3D printen op school, maar niet weten hoe, waarmee en wanneer? Dan is onze 3D Print Experience de perfecte start! Je krijgt een complete leerlijn rondom 3D printen (en scannen) compleet met printer. We gaan in een startsessie uitgebreid in op de technieken, hoe de printer werkt en het bestaande lesmateriaal.

  Voor wie is deze training?

  • Leerkrachten in de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs
  • Docenten in het voortgezet onderwijs
  • Medewerkers BSO en kinderopvang
  • Medewerkers bibliotheken

  Wat is het resultaat?

  Na deze workshop kunnen jullie met een gerust hart de 3D printer inzetten in de klas en zijn jullie volledig voorbereid op alle 3D print activiteiten. Zo wordt de 3D printer écht goed ingezet en vakoverstijgend gebruikt.

  Meer info
 9. Workshop: Basiscursus Sphero Indi

  Workshop: Basiscursus Sphero Indi

  Excl. BTW: € 409,09 Incl. BTW: € 495,00

  In deze workshop gaan we aan de slag met de Sphero Indi, een geweldige robot voor jonge kinderen. Je leert alle mogelijkheden deze robot in te zetten en we gaan uitgebreid aan de slag met het beschikbare lesmateriaal.

  Aan deze workshop kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen en duurt 2 uur. Wij zorgen voor de robots en overige materialen. De genoemde prijs is incl. reiskosten. Na afloop heb je uiteraard de mogelijkheid om de gebruikte materialen tegen een kortingsprijs aan te schaffen.

  Meer info
 10. Workshop: Programmeren in de Midden- en Bovenbouw

  Workshop: Programmeren in de Midden- en Bovenbouw

  Excl. BTW: € 491,74 Incl. BTW: € 595,00

  In deze workshop gaan we gezamenlijk uitgebreid in op de mogelijkheden rondom programmeren op de basisschool. Wat is coderen, welke tools kun je gebruiken en welk lesmateriaal is er om in te zetten? We maken hierbij gebruik van Sphero Bolt, Pro-Bot, SAM Labs en Fable. Maar uiteraard gaan we ook schermloos (levend) programmeren zonder robots of computers.

  Aan deze workshop kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen en duurt 3 uur. Wij zorgen voor de robots, we gaan werken met jullie eigen devices (waar nodig). De genoemde prijs is incl. reiskosten. Na afloop heb je uiteraard de mogelijkheid om de gebruikte materialen tegen een kortingsprijs aan te schaffen.

  Meer info

Artikelen 1 tot 10 van 13 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren