Trainingen

Dat wetenschap en techniek, rondom de 21e-eeuwse vaardigheden, inzetten in de klas steeds belangrijker wordt, daar is iedereen het wel over eens. Maar hoe doe je dat dan en waarmee? Wij hebben ondertussen de nodige ervaring opgedaan en delen deze graag met scholen die programmeren en coderen met robotica willen inzetten in de les. Onze ervaren trainers komen langs en demonstreren specifieke materialen of juist een hele leerlijn. Ideaal voor een studiedag, een projectweek of een open dag!

We zorgen altijd voor voldoende materialen en laten na afloop het gebruikte lesmateriaal achter. Kun je geen afscheid van de materialen nemen? Dan maken we meteen een passend voorstel voor jullie school.

Hieronder een greep uit ons aanbod trainingen. Mis je iets, neem dan eens contact op. We kunnen er vást een invulling aan geven!

9 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
 1. 3D Print Experience met FlashForge Adventurer 3

  3D Print Experience met FlashForge Adventurer 3

  Excl. BTW: € 1.070,25 Incl. BTW: € 1.295,00

  Graag willen starten met 3D printen op school, maar niet weten hoe, waarmee en wanneer? Dan is onze 3D Print Experience de perfecte start! Je krijgt een complete leerlijn rondom 3D printen (en scannen) compleet met printer. We gaan in een startsessie uitgebreid in op de technieken, hoe de printer werkt en het bestaande lesmateriaal. Daarnaast krijgen jullie:

  • De FlashForge Adventurer 3 3D printer, de ideale instapprinter voor op school
  • Installatie met uitgebreide uitleg
  • Jaarabonnement op het PrintLab online lesportaal
  • Certificeringscursus voor docenten
  • Uitgebreid lesboek voor docenten
  • Startsessie met de leerlingen (optioneel)

  In de startsessie met leerlingen laten we zien hoe de printer en de software werkt en gaan we samen een ontwerp maken én printen!

  Voor wie is deze training?

  • Leerkrachten in de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs
  • Medewerkers BSO en kinderopvang
  • Medewerkers bibliotheken

  Wat is het resultaat?

  Na deze workshop kunnen jullie met een gerust hart de 3D printer inzetten in de klas en zijn jullie volledig voorbereid op alle 3D print activiteiten. Zo wordt de 3D printer écht goed ingezet en vakoverstijgend gebruikt.

  Meer info
 2. Festo Bionic Workshop Pakket

  Festo Bionic Workshop Pakket

  Excl. BTW: € 908,26 Incl. BTW: € 1.099,00

  De Bionics Kit biedt leerlingen een fascinerende kans om op te gaan in de wereld van de bionica en kennis te maken met projectmatig, door de natuur geïnspireerd werken. Bionica is de link tussen biologie en technologie, waardoor de Bionica Kit een perfecte aanvulling is op ons integratieve STEM-onderwijsprogramma.

  Dit workshop pakket bestaat uit:

  Meer info
 3. Jaarlicentie Rekenwinkel App

  Jaarlicentie Rekenwinkel App

  Excl. BTW: € 61,98 Incl. BTW: € 75,00

  "Ziet er echt top uit! En ik vind het vooral heel handig dat je op je telefoon snel kunt kijken wat iets inhoudt. 's Avonds op de bank tijdens de reclames door, kun je makkelijk en snel je les / idee in je hoofd gaan vormen"

  Hij is er! De Rekenwinkel app, de meest uitgebreide database van lesmaterialen bij de bij ons verkrijgbare materialen, gewoon op je eigen smartphone, tablet of PC. Met onder andere  onze doorlopende leermethode robotica voor het basisonderwijs, extra (knutsel)materialen bij de Bee-Bot en Cubetto, onze uitgebreide lessen bij de lasersnijder en 3D printer en nog veel meer. Er is een single-user licentie en eentje voor de hele school. Zo kan iedereen er gebruik van maken.

  Naast materialen kun je informatie vinden over onze activiteiten, je aanmelden bij diverse webinars en vind je instructievideo's. Ben je op zoek naar lesmateriaal voor PO en/of VO? Zoek dan niet verder!

  Meer info
 4. Vakles 'Solderen met CircuitMess'

  Vakles 'Solderen met CircuitMess'

  Excl. BTW: € 107,40 Incl. BTW: € 129,95

  "Ontzettend bedankt voor de workshop gisteren. De kinderen hebben er erg van genoten. Een van de leerlingen van groep 7, vertelde me zojuist dat ze het thuis nog heeft afgemaakt. Ze hadden thuis een soldeerbout. Ze was helemaal trots."

  -Esther Sweebe, BS Het Talent

  Leren solderen op school lastig? Nee joh! Niet met ons duidelijke lesplan, complete materialen én een vakdocent die jullie komt helpen de les te geven. Wij zorgen voor de materialen, jullie voor de tijd en de ruimte. We gaan aan de slag met echte robotjes, die de leerlingen zelf in elkaar moeten zetten. Deze les is geschikt te maken vanaf groep 6 van de basisschool en uiteraard in het VO.

  Vooraf aan de workshop ontvangen jullie een duidelijke presentatie als voorbereiding aan de les, zodat leerlingen de basis achter PCB's, weerstanden, LED's en meer leren. Het maximum aantal per les is 25 leerlingen. De prijs van de les (€129.95) is voor de 2 uren vakles. Daarnaast komt er per leerling €9.95 bij voor de Wacky Robot.

  Meer info
 5. Workshop: Basiscursus Sphero Indi

  Workshop: Basiscursus Sphero Indi

  Excl. BTW: € 409,09 Incl. BTW: € 495,00

  In deze workshop gaan we aan de slag met de Sphero Indi, een geweldige robot voor jonge kinderen. Je leert alle mogelijkheden deze robot in te zetten en we gaan uitgebreid aan de slag met het beschikbare lesmateriaal.

  Aan deze workshop kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen en duurt 2 uur. Wij zorgen voor de robots en overige materialen. De genoemde prijs is incl. reiskosten. Na afloop heb je uiteraard de mogelijkheid om de gebruikte materialen tegen een kortingsprijs aan te schaffen.

  Meer info
 6. Workshop: Programmeren in de Midden- en Bovenbouw

  Workshop: Programmeren in de Midden- en Bovenbouw

  Excl. BTW: € 491,74 Incl. BTW: € 595,00

  In deze workshop gaan we gezamenlijk uitgebreid in op de mogelijkheden rondom programmeren op de basisschool. Wat is coderen, welke tools kun je gebruiken en welk lesmateriaal is er om in te zetten? We maken hierbij gebruik van Sphero Bolt, Pro-Bot, SAM Labs en Fable. Maar uiteraard gaan we ook schermloos (levend) programmeren zonder robots of computers.

  Aan deze workshop kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen en duurt 3 uur. Wij zorgen voor de robots, we gaan werken met jullie eigen devices (waar nodig). De genoemde prijs is incl. reiskosten. Na afloop heb je uiteraard de mogelijkheid om de gebruikte materialen tegen een kortingsprijs aan te schaffen.

  Meer info
 7. Workshop: Programmeren in de Onderbouw

  Workshop: Programmeren in de Onderbouw

  Excl. BTW: € 491,74 Incl. BTW: € 595,00

  In deze workshop gaan we gezamenlijk uitgebreid in op de mogelijkheden rondom programmeren met kleuters. Wat is schermloos coderen, welke tools kun je gebruiken en welk lesmateriaal is er om in te zetten? Maar ook vertellen we je waaróm coderen bij jonge kinderen zo belangrijk is. We maken hierbij gebruik van Cubetto, Intelino én Sphero Indi. Maar uiteraard gaan we ook schermloos (levend) programmeren zonder robots of computers.

  Aan deze workshop kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen en duurt 3 uur. Wij zorgen voor de robots, we gaan werken met jullie eigen devices (waar nodig). De genoemde prijs is incl. reiskosten. Na afloop heb je uiteraard de mogelijkheid om de gebruikte materialen tegen een kortingsprijs aan te schaffen.

  Meer info
 8. Workshop: Programmeren met Fable

  Workshop: Programmeren met Fable

  Excl. BTW: € 491,74 Incl. BTW: € 595,00

  In deze workshop gaan we aan de slag met onze lesmethode rondom de Fable robots. Zowel de Joint als de Spin modules komen aan bod en we gaan uitgebreid aan de slag met het beschikbare lesmateriaal.

  Aan deze workshop kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen en duurt 2 uur. Wij zorgen voor de robots, we gaan werken met jullie eigen devices. De genoemde prijs is incl. reiskosten. Na afloop heb je uiteraard de mogelijkheid om de gebruikte materialen tegen een kortingsprijs aan te schaffen.

  Meer info
 9. Workshop: Programmeren met Sphero

  Workshop: Programmeren met Sphero

  Van € 595,00

  Voor Excl. BTW: € 0,00 Incl. BTW: € 0,00

  In deze workshop gaan we aan de slag met onze doorlopende lesmethode robotica en programmeren voor de Sphero robots. De Sphero Indi, Mini, Bolt én RVR+ komen aan bod en we gaan uitgebreid aan de slag met het Computer Science Programma, gekoppeld aan de Nederlandse leerdoelen en 21e-eeuwse vaardigheden.

  Aan deze workshop kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen en duurt ongeveer 2 uur. Wij zorgen voor de robots, we gaan werken met jullie eigen devices of nemen die van ons mee. De genoemde prijs is incl. reiskosten. Na afloop heb je uiteraard de mogelijkheid om de gebruikte materialen tegen een kortingsprijs aan te schaffen.

  Meer info

9 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren