https:www.eduwinkel.nl

Winkelwagen is leeg

Virtual Reality in het onderwijs

VR op school

Virtual Reality (VR) biedt veel voordelen voor het onderwijs. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste voordelen, samen met voorbeelden van leerdoelen en 21e-eeuwse vaardigheden die kunnen worden ontwikkeld met behulp van VR:

  1. Verbeterde leerervaringen: VR biedt een immersieve ervaring waardoor leerlingen kunnen worden ondergedompeld in een virtuele omgeving. Hierdoor kunnen leerlingen leren door te doen en ervaren, in plaats van alleen passief te luisteren naar een docent of te lezen over een onderwerp. Bijvoorbeeld, VR kan worden gebruikt om leerlingen te laten rondlopen in een middeleeuwse stad om de geschiedenis te begrijpen. Het oude Rome wordt zo bereikbaar in de klas.

  2. Bevordering van kritisch denken: VR biedt de mogelijkheid om leerlingen uit te dagen om complexe problemen op te lossen door middel van simulaties en scenario's. Bijvoorbeeld, VR kan worden gebruikt om leerlingen te laten beslissen wat ze moeten doen in een noodsituatie.

  3. Ontwikkeling van 21e-eeuwse vaardigheden: VR kan leerlingen helpen om vaardigheden te ontwikkelen die belangrijk zijn in de 21e eeuw, zoals samenwerking, communicatie, creativiteit en probleemoplossing. Bijvoorbeeld, VR kan worden gebruikt om leerlingen te laten samenwerken om een ​​oplossing te vinden voor een probleem.

  4. Motivatie: VR kan een motiverende factor zijn voor leerlingen omdat het een leuke en boeiende manier biedt om te leren. Bijvoorbeeld, VR kan worden gebruikt om leerlingen te laten kennismaken met exotische locaties die anders moeilijk te bereiken zijn. Denk aan een rondreis door wereldsteden met behulp van Google Earth VR.

Om VR in het onderwijs te gebruiken, zijn er enkele benodigdheden vereist. Een VR-headset is nodig, die varieert in prijs en kwaliteit. Bij Eduwinkel bestel je de Meta Quest 2, een stand-alone headset en de HP Reverb G2. Ook een computer of console om de VR-headset op aan te sluiten en speciale VR-software is nodig. Daarnaast is het belangrijk om voldoende ondersteuning te hebben voor docenten en leerlingen, omdat VR nog steeds een relatief nieuwe technologie is. Als Eduwinkel kunnen we uiteraard hierbij ondersteunen.

Meer weten? Neem eens contact op over de mogelijkheden!