Toggle Nav

Drone Cup voor PO - Obstakels Bouwen

Verwachte leverdatum: 28/06/2024
Waardering:
€ 1.169,00 € 966,12
Op bestelling
SKU FM-PO LIGHT
- +

De Rekenwinkel presenteert samen met FutureMindz de Drone Cup! Een kant-en-klare innovatieve inspirerende en motiverende lesmodule om basisschoolleerlingen technische vaardigheden, digitale geletterdheid creatief innoverend vermogen en andere 21-eeuwse vaardigheden bij te brengen. Leerlingen worden zich ervan bewust  dat creatief denken en handelen een proces is dat ze zelf kunnen toepassen wanneer gewenst. Leraren en leerlingen krijgen tools en technieken om creatief denken en samenwerken te stimuleren. Niet alleen tijdens de Drone Cup maar in alle lessen.

Waarom kiezen voor de Drone Cup modules?
De leerlingen werken aan hun technische vaardigheden, creatief innoverend vermogen en andere 21e-eeuwse vaardigheden. Terwijl ze hiermee bezig zijn ontwikkelen ze meerdere executieve vaardigheden, denk hierbij aan volhouden van aandacht, emotie-regulatie en planning.

Verder is de Drone Cup ideaal in te zetten bij burgerschap, techniek, digitale geletterdheid, W&T EN OOL. Zo kan je het als leerkracht inzetten in plaats van je reguliere lessen, dit bespaart jou als leerkracht kostbare lestijd. 

Leerlingen worden zich ervan bewust  dat creatief denken en handelen een proces is dat ze zelf kunnen toepassen wanneer gewenst. Leraren en leerlingen krijgen tools en technieken om creatief denken en samenwerken te stimuleren. Niet alleen tijdens de Drone Cup Special maar in alle lessen.

Het pakket bestaat uit:

 • 6x mini drones
 • 3x Battery packs
 • 3 uur gastlessen (level 1 en 2)
 • Toegang tot digitale leeromgeving:
  • Online instructievideo's
  • Lesbrief voor de docent
  • Aanvullende PowerPoints
  • Werkbladen
 • Schoolfinale (extra bij Standaard pakket)
 • Training leerkrachten (extra bij Compleet pakket)
 • 1x Opbergkoffer voor drones en battery packs (alleen Compleet+ pakket)

Met meerdere klassen meedoen? Dat kan! Kies het aantal klassen en we passen de aantallen aan.

 • Details
 • Meer informatie
 • Recensies
Details

De leerlingen worden in de eerste les ondergedompeld in de wereld van drones. Deze gastlessen worden verzorgd door bevoegde leerkrachten. Na deze les weten ze dat ze aan een echte dronerace mee gaan doen. In de daarop volgende les wordt aan de leerlingen gevraagd om dronerace obstakels te bedenken voor hun eigen dronerace. De eisen voor het obstakel worden samen met de leerlingen bepaald.

Door met elkaar te brainstormen komen leerlingen tot ideeën over dronerace obstakels. Ze maken daarbij kennis met twee denktechnieken. Daarnaast leren ze om keuzes te maken voor de best passende ideeën. De gekozen ideeën worden in groepjes verrijkt om tot een super creatief dronerace obstakel te komen. Hier wordt een prototype van gemaakt en daarna worden ze in het écht gebouwd! Met deze zelfgebouwde dronerace obstakels houden ze een echte dronerace op hun eigen school.

De lesmodule van de Drone Cup bestaat uit 4 levels. Net als in games gaan leerlingen van het ene naar het andere level. Als alle levels zijn afgerond zijn de leerlingen bekend met de wereld van drones (geschiedenis, regelgeving, nieuwe toepassingen), kunnen ze vliegen met een mini-drone, hebben ze creatieve denktechnieken geoefend, zijn er obstakels gebouwd en is er een vet gave dronerace in de eigen school geweest.

 • Level 1- wereld van drones
 • Level 2 - ontwerpen en vliegles
 • Level 3 - bouwen van obstakels
 • Level 4 - Let’s race


Het lespakket bestaat uit:

 • online instructievideo's,
 • lesbrief voor de docent,
 • aanvullende PowerPoints
 • werkbladen.

Alles vind je bij elkaar op de digitale leeromgeving: www.futuremindzacademy.nl

 • Geschikt voor het basisonderwijs, groep 5 - 8
 • Kant-en-klaar en gelijk inzetbaar in jouw eigen klas!
 • Leerlingen vliegen binnen met een mini-drone!
 • Doorlooptijd van 6 tot 8 weken, 1 - 2 uur p/week
 • Supergave dronerace als afsluiting op eigen school!
 • Inclusief 6 mini-drones, 3 batterypacks, lespakket, toegang tot de digitale leeromgeving voor 1 jaar met daarin alle benodigde materialen voor jou als leerkracht en 3 uur gastlessen waarin de leerlingen alles leren over drones, leren vliegen en de eerste schets hebben van het zelfbedachte obstakel. Hierna ga jij als leerkracht zelf verder met de lessen.

Vragen en antwoorden bij de lesmodule ‘Obstakels bouwen’

- Welk materiaal heb ik nodig om obstakels te bouwen?
Dit kan jij als leerkracht zelf bepalen. Meestal worden beschikbare materialen als hout, karton en rest materialen gebruikt. Natuurlijk is materiaal zoals KNEX of LEGO ook geschikt om bijvoorbeeld obstakels bewegend te maken.
- In hoeverre is er rekening gehouden met de veiligheid?
De mini-drones zijn erg veilig om mee te vliegen. Een enkele keer komt de drone in de haren terecht. Wij adviseren dan ook  is om lange haren in een staart te doen om dit te voorkomen.
- Heb ik als leerkracht een vliegbrevet nodig?
Nee, als leerkracht heb je geen vliegbrevet nodig. De leerlingen vliegen binnen met een mini-drone die vrij eenvoudig te besturen is. Als je gebruik maakt van de gastlessen (pakket standaard of compleet) dan leren wij de leerlingen vliegen met de mini drones.
- Hoeveel uur per week ben ik bezig met dit lesprogramma?
De doorlooptijd van het lesprogramma is ongeveer 6 weken. Je bent er ongeveer 1 à 2 uur per week mee bezig. Bij de pakketten standaard is er voor jou als leerkracht geen voorbereiding nodig. Wij verzorgen de eerste gastlessen in jouw eigen klas. Bij pakket compleet zit een training voor jou als leerkracht waarin je meer leert over creatief denken en handelen, denktechnieken en uiteraard ook zelf leren vliegen met de mini-drone.
- Wat is het verschil tussen de pakketten Light, Standaard en Compleet?
In de basis zijn de pakketten hetzelfde. Het verschil zit in de uitgebreidheid van het aanbod. Er komt steeds iets bij. Zonder dat er iets vanaf gaat. Bij het pakket Standaard krijgen je leerlingen gastlessen van onze experts. Bij compleet verzorgen de experts van FutureMindz de schoolfinale. Zij nemen dat materialen mee om het extra spectaculair te maken zoals een rookmachine. Bij Compleet+ zit ook een dronebox om de mini drones netjes op te bergen.

- Waarom zitten er 6 drones bij de pakketten?
Dit aantal is gebaseerd op onze jarenlange ervaring met de Drone Cup in het basisonderwijs. De drones zijn meer voor motivatie. Het gaat natuurlijk om het bedenken en bouwen van de obstakels. Niet iedere leerling heeft een eigen mini-drone nodig. Laat ze vooral in groepjes werken. Zorg dat je een paar drones apart houdt voor de schoolfinale.
- Kan ik extra drones bestellen?
Als je eenmaal een lespakket hebt aangeschaft, kan je losse drones kopen. Steeds in set van 5 drones met 3 battery-packs.
- Passen de lessen van de Drone Cup bij robotisering?
Jazeker! Bij de lesmodule 'obstakels bouwen' kan de eis worden meegegeven dat het obstakel moet bewegen. Dan kan je bijvoorbeeld uitbreiden met KNEX of LEGO techniek.

Meer informatie
Meer informatie
Merk FutureMindz
Verpakking Los
Onderwijsniveau PO Bovenbouw, Voortgezet Onderwijs
Recensies
Schrijf een review