Toggle Nav

Onderzoekend Leren in de Klas

SAVE THE DATE!

Op dinsdag 4 april organiseren Eduwinkel en Texas Instruments een erg leerzame en interessante middag in de nieuwe Technotheek van ISW Westland in Naaldwijk. Een geweldige plek om leerlingen (én docenten!) te inspireren en aan de slag te gaan met nieuwe technologieën.

In de bètavakken proberen we de leerlingen de wereld om hen heen te laten begrijpen. Technologie verandert die wereld én biedt nieuwe mogelijkheden van onderzoek. Daarmee ligt er een grote uitdaging voor onze vakken om het onderwijs bij deze ontwikkelingen te laten aansluiten.


In de workshops van deze middag maak je kennis met verschillende mogelijkheden die interessant zijn voor vakken als: natuurkunde, scheikunde, biologie, wiskunde, informatica, NLT, O&O en zelfs voor samenwerking tussen de verschillende disciplines.


In 4 interessante workshops ga je zelf aan de slag met de materialen in een modern klaslokaal en natuurlijk ga je naar huis met praktische voorbeelden.

- Workshop 1:  Computational Thinking met de micro:bit
De micro:bit is een toegankelijke chip met veel mogelijkheden. Met behulp van een zelfgeschreven programma kunnen leerlingen de sensoren aansturen en de uitkomst opslaan om te analyseren. In deze workshop bekijken we de mogelijkheden van de micro:bit en hoe je hiervoor een programma schrijft. De lesbrief geeft een idee hoe dit in de klas is toe te passen.

- Workshop 2: Een mobiel laboratorium in de tas
De grafische rekenmachine kan verbonden worden met vele verschillende sensoren die gebruikt worden bij natuurkunde, scheikunde en biologie. Gegevens worden opgeslagen in het toestel. Leerlingen kunnen analyses uitvoeren met behulp van de technologie die ze al gebruiken. Daarmee is dit mobiele laboratorium interessant voor alle vakken waarin we de wereld om ons heen onderzoeken. In deze workshop krijg je een overzicht van de sensoren die er zijn en kan je zelf ervaren hoe je hiermee meet en de data verwerkt.

- Workshop 3: Robotica als aanvulling op de lesstof
Robotica wordt (te) vaak gezien als een leuk extraatje op de lessen in een programma dat vaak al veel te vol zit. In deze workshop laten we je zien dat dit totaal niet nodig is. De robot kan juist een super interessante aanvulling zijn op bestaande lessen en leerlingen voorbereiden op een digitale toekomst.

- Workshop 4: Physical Computing, koppel systemen aan de buitenwereld
Het licht gaat aan als we binnenkomen, de tuinsproeier gaat aan als het droog is, een alarm klinkt als we achteruitrijdend een paaltje naderen. Hoe werken dit soort systemen? Wat willen we bereiken, welke informatie is daar voor nodig, hoe verwerken we de data? Aan de hand van een lesbrief bouwen we een eigen systeem.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, meld je nu alvast aan om zeker van deelname te zijn!

Dit gratis event vindt plaats op dinsdag 4 april, van 14.00 - 17.30 uur en vindt plaats bij ISW Technotheek Westland, Hoge Woerd 2, 2671 DG Naaldwijk. Deze middag is bedoeld voor docenten in de bèta-vakken, directies, technasium medewerkers en overige geïnteresseerden van inzetten van technologie in de (VO-)klas. Inschrijven kan hier.