Toggle Nav

Drone Cup Finals - Blok Programmeren

Verwachte leverdatum: 24/05/2024
Waardering:
€ 2.005,00 € 1.657,02
Op bestelling
SKU FM-MODULE 3.1
- +

Eduwinkel presenteert samen met FutureMindz de Drone Cup Finals! Een kant-en-klare innovatieve doorlopende leerlijn om voortgezet onderwijs leerlingen technische vaardigheden, creatief innoverend vermogen en andere 21-eeuwse vaardigheden bij te brengen, door gebruik van drones. De leerlijn eindigt met een supergave internationale finaledag tussen VO scholen uit heel Nederland en België.

Waarom kiezen voor de Drone Cup Finals-modules?
Leerlingen werken aan hun technische (vak)vaardigheden, zoals elektrotechniek, metaalbewerking of houtbewerking en combineren dit met o.a. 3D-printen, design thinking en creatief denken. Ze werken aan hun 21e-eeuwse vaardigheden, in het bijzonder innoveren, samenwerken en probleemoplossend denken én ze trainen hun executieve vaardigheden, zoals plannen, organiseren, time management en flexibel inspelen op veranderende situaties.

Deze module is geschikt voor leerlingen in de brugklas/onderbouw van het VO, van VMBO t/m VWO!

Het pakket bestaat uit:

 • 5x DJI Tello drone + accessoires
 • 1x Opbergkoffer voor drones en battery packs (alleen Standaard pakket)
 • Toegang tot digitale leeromgeving:
  • Online instructievideo's
  • Lesbrief voor de docent
  • Aanvullende PowerPoints
  • Werkbladen
  • Quizzes
 • Details
 • Meer informatie
 • Recensies
Details

De leerlingen gaan zelfstandig aan de slag met het programmeren van de DJI Tello EDU drones. In kleine groepjes leren ze programmeren in blokken. Ze leren de basics van programmeren als coding, herhaling, debuggen. Zodat ze echt inzicht krijgen wat programmeren inhoud.

De lessenreeks is opgebouwd uit 10 levels. In elk level krijgen leerlingen een uitdaging die ze moeten voltooien om naar het volgende level te kunnen. Dit spelelement volgt de principes van gamification. Wanneer de leerlingen een level gehaald hebben, is het van belang dat zij zelf controleren of hun antwoorden ook kloppen. Dit doen ze door bij de docent het antwoordenblad op te halen en natuurlijk door te controleren of de drone de juiste route vliegt.

Door het eigen werk te controleren, weten de leerlingen wat goed en minder goed ging. Ze evalueren het zelf geprogrameerde werk met behulp van de evaluatiekaarten.

Het pakket bestaat uit:

 • 5x DJI Tello drone + accessoires
 • 1x Opbergkoffer voor drones en battery packs (alleen Standaard pakket)
 • Toegang tot digitale leeromgeving:
  • Online instructievideo's
  • Lesbrief voor de docent
  • Aanvullende PowerPoints
  • Werkbladen
  • Quizzes

Alles vind je bij elkaar op de digitale leeromgeving: www.futuremindzacademy.nl.

 • Geschikt voor het Voortgezet Onderwijs: van VMBO tot Technasium
 • Kant-en-klaar en gelijk inzetbaar in jouw eigen klas!
 • Leerlingen leren de Blockly/blok programmeertaal
 • Leerlingen vliegen binnen met de DJI Tello drone
 • Doorlooptijd van 6 tot 8 weken, 1 - 2 uur p/week
 • Inclusief 5 DJI Tello drones, 10x batterypacks, 5x oplader, 20x extra propellers, 20x propeller guide, 4x mission packs, lespakket, toegang tot de digitale leeromgeving voor 1 jaar met daarin alle benodigde materialen voor jou als docent en een online training van 2 uur voor jou en eventuele collega’s, zodat je goed voorbereid aan de slag kan gaan!

Waarom zou ik voor deze lesmodule kiezen?

De meeste leerlingen ervaren vliegen met drones als ‘fun’. Het proces van het prpgrammeren van een drone is ontzettend leerzaam. In de praktijk zien we dat leerlingen gebrand zijn om de drone te laten vliegen en dat de motivatie hoog is. De module zit vol met techniek en vakvaardigheden. Jij als docent kan het proces van de leerlingen coachen met behulp van de uitgebreide instructies in de digitale leeromgeving. Je hoeft dus zelf geen drone expert te zijn.
- Hoeveel uur per week ben ik bezig met dit lesprogramma?
De doorlooptijd van het lespakket is ongeveer 8 tot 10 weken. Je bent er ongeveer 1 à 2 uur per week mee bezig. De voorbereiding voor jou als docent zit in de online training.
- Wat is het verschil tussen de pakketten Light en Standaard?
In de basis zijn de pakketten hetzelfde. Bij het pakket Standaard krijg je een dronebox om de drones goed in te kunnen bewaren, zodat deze langer meegaan. Deze dronebox komt bovenop wat er in pakket light zit.
Ik als docent heb (bijna) nooit zelf geprogrammeerd nog. Kan ik dit toch gebruiken?
Jazeker! Bij het pakket zit een vragenuurtje inbegrepen. De lesmodule is zo opgebouwd dat de leerlingen er zelfstandig mee aan de slag kunnen gaan. Natuurlijk is het fijn als de docent vragen kan beantwoorden. Mocht je zelf willen professionaliseren rondom programmeren dan kun je bij ons een cursus volgen.

Algemene vragen:

- Wat leveren drones in de klas mij op?

Gemotiveerde leerlingen, die veel leren en tegelijkertijd ook een hoop plezier beleven. En jij bent na deze lessen de coolste docent van de school!

- Wat leren de leerlingen hiervan?

Vakvaardigheden zoals lassen, elektro, houtbewerking etc. Ook hebben ze na de lessen kennis van de disruptieve techniek van drones en van het internationaal erkende design thinking model. De 21e-eeuwse vaardigheden van creatief denken, denktechnieken, samenwerken, experimenteren en onderzoeken staan centraal.

-  Moeten we direct in het nieuwe schooljaar met de lessen beginnen?

Je bepaalt zelf wanneer je met het lesprogramma begint in je klas. De doorlooptijd voor de verschillende lespakketten is 6 à 8 weken. Voor het lespakket 'Eigen drone bouwen' moet je rekenen op zeker 8 weken. Je bepaalt dus zelf de startdatum, maar je moet wél op tijd klaar zijn voor de landelijke finale op 6 juni 2023

-  Komen de lessen van Drone Cup Finals bovenop mijn normale lesprogramma?

Juist niet. Het programmeren in het lespakket sluit naadloos aan bij digitale vaardigheden en Robotica.

-  Past de Drone Cup Finals in STO (Sterk Techniek Onderwijs)?

Zeker! De Drone Cup Finals heeft zich al bewezen binnen het STO. Als leerlijn drones maar ook als doorlopende leerlijn po-vo. Onze leerlijn drones wordt ook al ingezet als doorlopende leerlijn van vmbo naar mbo. De online training past bij het professionaliseren van docenten.

-  Hoe ziet het ontwerpproces eruit?

De leerlingen werken volgens een ontwerpproces dat is gebaseerd op het internationaal erkende Design Thinking proces. We hebben dit uitgebreid met een onlosmakelijke stap: de marktintroductie. Een innovatie is namelijk pas een innovatie als die succesvol naar de markt is gebracht, anders is het slechts een ‘leuk idee’.

-  Wie hebben de Drone Cup Finals bedacht?

De lesmodule is ontwikkeld door FutureMindz: een stel bevlogen professionals met kennis van onderwijs, arbeidsmarkt en van creatief denken. En met name passie voor het bevorderen van innovatiekracht leerlingen en docenten.

-  Wat komt er aan bod bij de online training?

In de online training wordt het precies duidelijk wat er in het lespakket staat, welke materialen je ter beschikking hebt in de digitale leeromgeving en wat de doorlooptijd is van de verschillende lespakketten. Ook oefen je zelf met het vliegen met een mini-drone en krijg je verschillende voorbeelden uit de praktijk te zien. Na de online training weet je tevens ook welke regels er gelden voor het vliegen met een drone, hoe je eenvoudige reparaties kan uitvoeren van de mini-drone. Wij plannnen deze training in overleg met jullie in zodat je goed voorbereid aan de lessen kan beginnen.

- Wat is er te vinden in de digitale leeromgeving?

Zodra je bij ons bent aangemeld en de factuur hebt geaccepteerd, zenden we je een toegangscode waarmee je online toegang krijgt tot de Academy. In deze Academy vind je de opbouw van de lessen, de docentlesbrief, online beeldmateriaal, aanvullende PowerPoints en werkbladen. 

-  Hoe lang is mijn licentie voor het lesmateriaal geldig?

Je kan een jaar lang aan de slag met de het lesmateriaal. Je krijgt een verzoek of je wilt verlengen.

-  Kan ik met meer klassen per school meedoen?

Natuurlijk. Juist super tof! De licentie blijft gelijk. Die geldt voor een hele school, ongeacht aantal deelnemende leerlingen van de school. De lesmodules zou je alleen uit moeten bereiden met eventueel drones of leerlingwerkboeken.

Meer informatie
Meer informatie
Merk FutureMindz
Verpakking Doos
Leeftijd Voortgezet onderwijs
Recensies
Schrijf een review